İçindekiler
Türkiye’nin ileri gelen bankalarından bir tanesi olan VakıfBank, işletmelerin çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla birçok kredi ürünü sunmaktadır. Bu yazımızda sizlere VakıfBank ticari kredileri arasında yer alan nakit kredilerden işletme ihtiyaç kredisi, ticari araç kredileri, işyeri edindirme kredisi, hammadde alımı kredileri, spot krediler, rotatif krediler, borçlu cari hesap kredileri, iskonto/iştira kredileri, nakit yönetimi kredileri, TMO makbuz senedi karşılığı kredisi, KOSGEB destekli krediler, güniçi kredileri ve Eximbank kredilerini detaylı bir şekilde açıklamaya çalışacağız. VakıfBank’ın nakit ticari kredileri arasında bulunan döviz kredileri, dövize endeksli krediler, altın kredileri ile New York ve Viyana kredileri hakkında bilgi edinmek istiyorsanız “Krediler” kategorimizi inceleyebilirsiniz.
İşletme İhtiyaç Kredisi
VakıfBank’ın firmaların çeşitli ihtiyaçlarını giderebilmeleri için tahsis ettiği krediler arasında en popüler olanlarından biri işletme ihtiyaç kredisidir. Bu kredi ile firmaların finansal döngülerine en uygun ödeme seçenekleri ile kısa ve orta vadeli finansman ihtiyaçlarını karşılamaları sağlanmaktadır. İşletme ihtiyaç kredisi TL cinsinden kullanılabilen bir kredi türüdür. VakıfBank ticari kredileri arasında özel bir yere sahip olan işletme ihtiyaç kredisi farklı vade ve ödeme seçenekleri sunmaktadır. Dilerseniz işletme ihtiyaç kredisini değişken taksitlerle ya da ödemesiz dönemler belirleyerek kullanabilirsiniz. İşletme ihtiyaç kredisinin en önemli avantajlarından biri nakit akışınıza uyumlu ödeme seçenekleriyle ve taksitlendirerek ödeme şansı sunmasıdır. İşletmelerin her türlü ihtiyacı için bu krediyi kullanması mümkündür.
Ticari Araç Kredileri
VakıfBank’ın firmaların ticari araç alımlarını finanse etmek için tahsis ettiği kredilerden biri de ticari araç kredisidir. Eğer sizde firmanız için araç almayı ya da aracınızı yenilemeyi düşünüyorsanız mutlaka VakıfBank ticari araç kredisine göz atmalısınız. Bu krediyi sıfır km araçlar için alabileceğiniz gibi sekiz yaşına kadar olan ikinci el araçlar içinde çekmeniz mümkündür. VakıfBank ticari araç kredilerinin en büyük avantajlarından biri farklı vade ve ödeme seçeneklerine sahip olmalardır. VakıfBank’ın anlaşmalı markalarla yaptığı özel vade ve faiz oranlı kampanyaları da son derece avantajlı fırsatlak sunmaktadır. Birden fazla araç almayı düşünüyorsanız uygun faizli Filo kredilerinden de yararlanmanız mümkündür. Bu krediyle ilgili detaylı bilgileri VakıfBank şubelerinden alabilirsiniz.
İşyeri Edindirme Kredisi
Vakıfbank ticari krediler arasında öne çıkmayı başaranlardan bir tanesi de işyeri edindirme kredisidir. Bu kredi ile gerçek ve tüzel kişilerin işletme faaliyetlerini sürdürecekleri ya da şirket faaliyetlerinde kullanacakları çeşitli gayrimenkullerin alımı mümkün olmaktadır. Sizde dükkan, büro, mağaza ya da lojman gibi işletmenizin faaliyetini sürdüreceği ya da bu faaliyetlerde kullanacağı gayrimenkulleri uygun şartlarla finanse etmek istiyorsanız VakıfBank işyeri edinme kredisinden faydalanmayı mutlaka seçenekleriniz arasına katmalısınız. Bu kredi uzun vade ve uygun faiz oranları ile dikkat çekmektedir. Ayrıca firmanızın özelliklerine ve gelir dönemlerine göre ödeme planı hazırlama şansı sunmaktadır. VakıfBank şubelerini ziyaret ederek daha detaylı bilgi edinmeniz mümkündür.
Hammadde Alımı Kredileri
Hammadde alımı kredisi üretimin arttırılmasına katkıda bulunmak için imalat sanayinde faaliyet gösteren firmalara hammadde ihtiyaçlarının finanse edebilmeleri için tahsis edilen bir VakıfBank ticari kredi ürünüdür. Mülkiyetinizde ya da kiralığınız işyerinde çeşitli sektörlerde üretim yapan firmalar bu krediden faydalanabilmektedir. Hammadde alımı gerçekleştiğini gösteren proforma fatura gösterilerek hammadde alımı kredisi kullanılabilmektedir. Bu kredi uygun faiz oranları ile dikkat çektiği kadar farklı vade ve ödeme seçenekleriyle de beğeni kazanmaktadır.
Spot Krediler
VakıfBank ticari krediler denildiğinde akla ilk gelenlerden biri de spot kredilerdir. Firmanız için kısa ve orta vadeli bir finansman ürünü arıyorsanız spot krediler tam da ihtiyacınız olan kredi türü olabilir. Bu kredide çekilen kredi miktarı vade ve faiz oranı kredi kullanılırken belirlenmekte ve vade sonuna kadar değişmemektedir. Diğer kredilerle karşılaştırıldığında daha düşük bir faiz oranına sahip olup kısa süreli nakit ihtiyaçlarınızı kolay bir şekilde karşılayabilirsiniz.
Rotatif Krediler
İşletmeniz için kısa süreli bir nakit ihtiyacınız doğduysa sizde pek çok kişi gibi VakıfBank rotatif kredilerinden faydalanabilirsiniz. Rotatif krediden belirlenen vade ve limit tutarı içerisinde serbestçe faydalanabilirsiniz. Bu kredide faiz oranı para piyasalarındaki gelişmelere göre günlük olarak değişmektedir. Dilerseniz çektiğiniz krediyi vadesinden önce kapatma şansınız bulunmaktadır. Anaparayı vade süresi içerisinde, faizleri ise üçer aylık dönemlerde ödeyebilirsiniz.
Borçlu Cari Hesap Kredileri
Firmanız için kredi limitiniz ve vadeniz dahilinde istediğiniz zamanlarda ve tutarlarda para çekme şansı veren bir kredi çekmeyi düşünüyorsanız VakıfBank ticari kredileri arasında yer alan borçlu cari hesap kredilerinden faydalanabilirsiniz. Bu kredinin anaparasını vade içinde, faizlerini ise üçer aylık dönemlerde ödemeniz mümkündür.
İskonto/İştira Kredileri
Ticari işlemlerinizden doğan ve henüz vadesi gelmemiş senetlerinizi nakde çevirmek istiyorsanız sizde VakıfBank’ın iskonto kredisi ya da iştira kredisi ürünlerinden faydalanabilirsiniz. İskonto kredisi eğer ticari senedin ödeme yeri belediye sınırları içerisinde ise; iştira kredisi ise ödeme yeri belediye sınırları dışında ise kullanılabilmektedir. Firmanızın senet portföyü yüksek hacimli ise ve nakit döngüsü yoğunsa kısa vadeli ihtiyaçlarınızın giderilmesinde sizde iskonto kredisi ya da iştira kredisi kullanmayı tercih edebilirsiniz. Bu sayede hem vadesi gelmemiş ticari senetlerinizi beklemeksizin nakde çevirebilirken senetlerinizin kaybolması ve takibe düşmesi riskini ortadan kaldırabilirsiniz.
Nakit Yönetimi Kredileri
VakıfBank’ın firmaların nakit yönetimlerini kolaylaştırmak amacıyla sunmuş olduğu çeşitli ürünler bulunmaktadır. Bunlar arasında bankaya gitmeye gerek kalmaksızın internet üzerinden gümrük vergisi ödenmesini sağlayan Gümkart, firmaların müşterilerine yapmış olduğu satışlardan doğan alacakların tahsilatını kolaylaştıran doğrudan borçlandırma sistemi, bayiler ve distribütörler aracılığı ile yapılan toptan satışların tahsilatlarını kolaylaştıran kartlı bayi tahsilat sistemi, elektrik ve su faturası gibi tahsilatları sağlayan aboneli kurum tahsilatları, firmaların çek takiplerini kolaylaştıran bir nakit yönetimi hizmeti olan otomatik çek tahsilat sistemi ve nakit tahsilatlarını sağlayan nakit toplama hizmeti yer almaktadır.
TMO Makbuz Senedi Karşılığı Kredisi
Arpa ve buğday gibi ürünlerini Toprak Mahsulleri Ofisi’ne teslim eden üretici ve tüccarların bu mal teslimatları karşılığında aldıkları makbuz senetlerinin teminat olarak alınması şartıyla kullandırılan Vakıfbank ticari kredisi TMO makbuz senedi karşılığı kredisi olarak adlandırılmaktır. Bu krediyle ilgili detaylı bilgileri VakıfBank şubelerinden edinmeniz mümkündür.
KOSGEB Destekli Krediler
KOSGEB’in veri tabanına üye olan kullanabileceği KOSGEB kredisi için KOSGEB tarafından ilan edilecek ilgili KOBİ Beyannamesi’nin güncel olması bu krediyi kullanmak için şarttır. Yeni kredi programları hakkında detaylı bilgiler edinmek için VakıfBank şubelerini ziyaret edebilirsiniz.
Güniçi Kredileri
Firmanızın havale ve EFT gibi işlemlerinin yanı sıra fatura ve çek bedellerinin ödenmesi gibi geçici finansal ihtiyaçlarının karşılanması için sizde sıfır faizli güniçi kredilerinden faydalanmayı seçenekleriniz arasına katabilirsiniz. Bu krediler aynı gün içinde kapatılmaktadır.
Eximbank Kredileri
Türkiye İhracat Bankası A.Ş. (Eximbank) kaynağından kullandırılan ve ihracatçı ve ihracata yönelik üretim yapan firmalara tahsis edilen kredilere Eximbank kredileri adı verilmektedir. VakıfBank bu kredilere aracılık ederek ya da Eximbank tarafından doğrudan kullandırılan kredilere teminat olarak teminat mektubu düzenlemekte ya da düzenlenen poliçelere aval vermektedir.
VakıfBank dışında diğer tüm bankaların ticari kredi ürünleri hakkında bilgiler almak ve finansal konularda merak ettiğiniz tüm konular hakkında güncel bilgilere ulaşmak için sitemizdeki kategorileri inceleyebilir ve arama motorumuzu kullanabilirsiniz.